1 stort blomkål
1 stort løg
1 fed hvidløg
200 g. rød cheddar ost .)
1 æg
1 tsk tørret rosmarin
½ tsk. cayennepeber
Havsalt
Blomkål vaskes og skæres i buketter
Riv blomkålsbuketterne fint til blomkålsris på rivejernet, og hæld dem i en si
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
Kog en elkedel fuld med vand, og hæld det kogende vand over blomkålsrisene igennem sien
Pres så meget væske ud af dem, som du kan.
Ryst blomkålsrisene over i et rent viskestykke og knug så meget væske ud, som du kan
Hæld de tørre blomkålsris i en skål
Riv løg, hvidløg og ost, og bland det sammen med blomkålsrisene
Rør æg og krydderier med
Blomkålsmassen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir
Der er til ca. 12 røsti
Jeg har brugt en rund serveringsform til at presse blomkålen let ned i
Bages i ca. 15-20 minutter, til de bliver gyldne og får en god stegekant