Blomkåls røsti

 

1 stort blomkål

1 stort løg

1 fed hvidløg

200 g. rød cheddar ost .)

1 æg

1 tsk tørret rosmarin

½ tsk. cayennepeber

Havsalt

 

Blomkål vaskes og skæres i buketter

Riv blomkålsbuketterne fint til blomkålsris på rivejernet, og hæld dem i en si

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft

Kog en elkedel fuld med vand, og hæld det kogende vand over blomkålsrisene igennem sien

Pres så meget væske ud af dem, som du kan. 
Ryst blomkålsrisene over i et rent viskestykke og knug så meget væske ud, som du kan
Hæld de tørre blomkålsris i en skål

Riv løg, hvidløg og ost, og bland det sammen med blomkålsrisene

Rør æg og krydderier med

Blomkålsmassen fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir
Der er til ca. 12 røsti
Jeg har brugt en rund serveringsform til at presse blomkålen let ned i

Bages i ca. 15-20 minutter, til de bliver gyldne og får en god stegekant

Leave a Reply