Tang / Qeqquaq

Pluk tang fra vandet - ikke fra stranden

Lad gerne tangen udbløde natten over i koldt vand

Gør tangen ren inden spisning, skyl først i havvandet,
senere inden brug i ferskvand
(ferskvand nedsætter tangs holdbarhed)

Der er et højt indhold af jod i tang, derfor bør gravide, ammende og mindre børn
være påpasselige med at spise tang

Spis varieret, - og spis derfor ikke tang dagligt,
og husk at bruge de forskellige arter

Tang kan høstes hele året, men er mest smagfuld i foråret

Kilde: Fødevarestyrelsen

Tangpesto

1 stor håndfuld blæretang
1 lille håndfuld frisk oregano
1 pose pinjekerner
½-1 dl. god olivenolie
1 fed hvidløg
50 g. parmesanost
2 spsk. soyasovs

Lad gerne tangen udbløde i koldt vand natten over
Skyld tangen igennem
Læg tangen i blød i kogende vand, ca. 10 min.
Hæld tangen igennem en si, og lad det køle af
Hak tangen i små stykker
Pinjekerner ristes gyldne på en tør pande
Riv parmesanosten
Alle ingredienser, undtaget parmesan blendes
Til sidst tilsættes parmesanosten og der blendes kort igen
Tilsæt evt. mere olie og smag til med soya

Tangchutney

2 gulerødder i små tern
2 revet gulerødder
2 rødbeder i små tern
1 spsk. salt
2 spsk.. sød lakridssirup
1 spsk.. æblecidereddike
6 spsk. hakket blæretang
2 x opskrift på tyk gastrik
Rødbede, gulerod, salt og gastrik hældes i en gryde,
Når gryden kommer i kog, tilsættes lakridssirup og æblecidereddike.
Lad det koge 5 min.
Tilsæt den hakkede blæretang, og lad det koge yderligere 2 min.
Chutneyen hældes på rengjorte og skoldede glas,
der lukkes med det samme

Tangchips

200 g. grøn bladtang
Salt
Skyl og rens tangen
Forvarm ovnen til 150 grader
Fordel tangen på bagepapir
Drys med salt (evt også et krydderi)
Bages i ca. 12 min., til de er sprøde