Brunsviger muffins

15-20 stk

(afhænger af formene, - brug gerne nogen store)

Brød

50 g gær
2 dl lun mælk
1 spsk ymer
50 g sukker
1/2 tsk salt
100 gram blødt smør
1 æg
Ca 400 - 430 gram mel

Remonce
100 g blødt smør, deri blandes 150 gram farin

Lun mælken i en kasserolle og hæld den i en magretheskål
Rør gæren ud i den lune mælk, herefter røres æg og sukker med i skålen,  
derefter det bløde smør, salt og ymer.
Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
Æltes og hviler under klæde i 20 min.

Dejen deles og formes til små boller

Bollerne lægges i muffinsforme

Med meldrysset finger laves en forbytningen midt i dejen, sørg for at køre lidt rundt med fingren, så du får et stort hul til fyldet

Deri fyldes remoncen. Det er nemmest, hvis man kommer fyldet i en engangssprøjtepose og sprøjter dem ind i dejen

Efterhæver 30 min

Bbages ved 200 grader i ca. 15 min 

Pyntes med hvid glasur

6 Thoughts to “Brunsviger muffins”

  1. Sara

    Der mangler i opskriften Hvornår man putter ymer og salt i 🙂 det er altid rarest for os nybegynder i bagning 🙂

    1. Trineboepedersen

      Hej Sara, det er herned rettet til Tak

  2. Tina Munro

    Der står at smøret i remoncen skal lunes, mener du smeltes eller hvordan skal det forståes? Jeg har prøvet at smelte det, men så er det for tyndt til at putte i med sprøjtepose.

    1. Trine Pedersen

      Hej Tina, ja den står lidt uklart…
      Smørret skal kun lige blødgøres, så et kort øjeblik i mikroovnen – eller have stået på køkkenbordet, så den har en god stuetemperatur.
      Den må nemlig ikke smeltes, så er det ikke til at arbejde med…
      Kh. Trine

  3. Amira B.

    Sker der noget hvisman undlader ymeret?

    1. Trine Pedersen

      Hvis du ikke lige har et surmælksprodukt, så tilsæt en ekstra sjat mælk

Leave a Reply to Tina Munro Cancel reply