Juleskum

200 g. vand

400 g. sukker

1 spsk. vaniljesukker

12 blade husblas

Julesmag:

1 stang kanel

1 tsk. kardemomme

5 nelliker

Skal fra 1 øko citron

Frugtfarve

Flormelis

Læg husblas i blød i koldt vand
Vand, sukker og vanilje koges i ca. 20 min. ved 118 grader

Tag gryden af varmen, si sukkermassen igennem en sigte ned i en skål og lad det afkøle i 10 min.
(kanelstang, citronskal og nelliker kasseres)
Strø en lille bradeplade/et fad eller lignende beklædt med bagepapir, med flormelis (brug en sigte),
du skal have ca. ½ cm. jævnt formelis i din form
Tag husblas op ad vandet og vrid et par gange, så vandet drypper af
Rør husblas ind i sukkermassen så den smelter
Pisk sukkermassen op, ca. 10 min., til en luftig masse
Tilsæt evt. ønsket farve/r et par minutter før det er færdig pisket

Massen hældes og fordeles i din form med sigtet formelis, sigt flormelis ovenpå skummet igen, så det er dækket
Sæt skummet til tørring i skabet eller i din (slukkede) ovn.
Lad det gerne stå til dagen efter, - men du kan klippe det op efter et par timer
Vend skumfiduserne i flormelis, når du har klippet dine stykker ud
Opbevares i tætsluttet kagedåse

 

 

Holdbarhed: + 2 uger

Leave a Reply