Moussaka a la moderne

2 auberginer

2 æg

1 spsk vand

Rasp (Gerne fra dine brødrester)

2 spsk. olie

350 g. gulerødder

1 bakke champignon

1 squash

2 løg

1 fed hvidløg

650 g. hakket oksekød

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret rosmarin

1 tsk. tørret basilikum

1 tsk. tørret oregano

1 dåse tomater

 

1 bakke balndet salat

 

1 bæger neutral youghurt

Skal af ½ øko citron

 

Salt

Peber

Varm ovnen op på 220 grader varmluft

Skær auberginer i 1 cm. tykke skiver
Pisk æg med 1 spsk. vand i en lille skål
Strø rasp på en tallerken, blandet med 1 tsk. salt

Dyp aubergineskiver på begge sider, først i æg, dernæst i rasp

Læg aubergineskiverne på en bageplade med bagepapir
Bages 10 min. på den ene side
Vendes og bages 10 min. på den anden side

Skræl og riv gulerødderne groft
Rens champignon, og del i skiver i æggedeleren
Skyl og skær squash i små tern
Skræl og hak løg og hvidløg fint

Varm olien op i en stor pande
Svits champignon et par minutter,
Tilsæt squash, gulerødder, løg og hvidløg, svits videre i 4 min.
Tilsæt kødet, svits til det har taget farve
Tilsæt krydderier, salt og peber, svits i 2 min.
Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre under låg i 10 min.
Smag til med salt og peber

Bland youhurt med revet citronskal og ½ tsk. havsalt

Skyl salaten

Velbekom!