Skøn lækker hverdagsret med kylling
i en cremet tomatmascarpone-sauce
Opskriften er til 4 personer
500-600 g. kyllingefilet
2 løg
2 fed hvidlød
2 dåser hakkede tomat med basilikum og hvidløg
1 lille dåse tomatpuré
1 spsk. timian, meget gerne frisk
1 spsk. rosmarin, meget gerne frisk
Evt. en rød chili
250 g. mascarpone
Lidt sukker
Salt og peber
En stor håndfuld frisk basilikum
Tilbehør
Frisk pasta
Kyllingefilet skæres i mundrette bidder og lægges i et smurt ovnfast fad
Steges i ovnen på 180 grader, ca. 20-25 min - imens du laver saucen
Løg hakkes og svitses gyldne med lidt (chili)salt på en pande,
dette til de er led gyldne
Presset hvidløg og evt frisk chili tilsættes og vendes med
De hakkede tomater, tomatpuré, sukker og krydderier tilsættes
Lad det simrer sammen nogle minutter
Rør mascarponen ud i tomatsaucen
Smag til med salt og peber og vend saucen sammen med kyllingen
Giv retten de sidste 5 min i ovnen mens du dækker bord og koger den friske pasta
Drys med frisk basilikum på toppen inden serveringen