Græskarrisotto med ristede mandler

2 løg
1,5 dl tørrede svampeblanding
1 bundt timian
laurbærblade
1 bouillonterning
1,5 l vand

1/2 græskar
En sjat  olivenolie
2 fed hvidløg
Sa
lt og peber


Crown prince græskar

100 g mandler, uden skal

350 g risottoris
2 dl hvidvin
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg

100 g. revet  parmesan

Sæt svampe i blød

Skær løgene
Varm en gryde op, kom olien i og sautér ved mellem-varme i 8-10 minutter.
Tilsæt vand, tørrede svampe, bouillon og urter
Lad det hele simre imens du laver græskar og mandler

Rist mandlerne gyldne i ovnen ved 170 grader i 15 min. og hak dem groft

Græskarret halveres og kernerne fjernes.
Skær det derefter i mindre tern
Varm en stor pande op og  rist græskartern i olivenolie, til de har fået farve og er møre, på den meget varme pande.
Tilsæt hakket hvidløg, salt og peber og vend det rundt i græskarternene

Risotto:
Varm en tykbundet gryde op med olivenolien.
Sautér skalotteløg heri i med lidt salt, ca. 4 - og uden at de tager farve.
Tilsæt risene, og vend alle risene godt rund med olien og løgnene.
Tilsæt derefter hvidvinen og kog vinen ind
Kom grøntsagsfond på, lige til det dækker risene og rør rundt
Når risene har absorberet halvdelen af fonden, tilsættes mere fond, imens der røres i risene
Gentag, indtil risene er kogt al dente (med lidt bid i).

Rør friskrevet parmesan i risottoen sammen med de ristede græskar
Varm det igennem og smag til med salt og peber.
Lad risottoen stå og trække, mens du dækker bord
Tilsæt evt. lidt ekstra varm fond, lige inden du serverer

Drys med mandler og ekstra revet parmesan

Leave a Reply