Bøf i folie med spinat

Bøf:
Folie
600 g. hk. oksekød
2 løg i små både
2 fed hvidløg
6 kapersbær med stilk i skiver
4 tomater i skiver
Tabasco smoked red jalapenos sauce
Herbes de Provence
Salt og peber
 
Spinat:
1 spsk. olivenolie
1 knsp. sort peber
1 knsp. hvid peber
Lidt salt
2,5 dl. mælk
2,5 dl. fløde
25 g. revet Prima Donna ost
300 g. spinat

 

Bøf i folie:
6 stykker folie
Løg lægges i bunden af folie, dryp lidt olivenolie over
Kødet formes til 6 bøffer og lægges ovenpå løg
Herefter drysses de øvrige ingredienser over kødet
Foliet pakkes, sættes i et ildfastfad og dernæst i ovnen
175 grader, 45  min.
 
Spinat
Olivenolie varmes op i en gryde med peber og salt
Mælk opvarmes heri og fløde tilsættes
Når fløden når kodepunktet tilsættes osten
Smag til, og  hvis sovsen ønskes tykkere tilsæt da lys jævner
 Vend tilsidst spinat i, og tag gryden af varmen med det samme
Prøv også denne lækre udgave med kartofler i bunden...
Også rigtig godt på bål....

Bøf i folie med kartofler:
6 stykker folie
Tyndt skåret rå kartofler og et par løgringe lægges i bunden af foliet, og dryppes med lidt olivenolie og et par omgange salt fra kværnen
Kødet formes til 6 bøffer og lægges ovenpå løgget
En skive bacon lægges over kødet, drysses med salt og hvidløgspulver, herefter puttes resten af løgget og tomat ovenpå, og krydres med salt.
Afslut med en god klat gorgonzola 
Foliet pakkes omkring bøffen, og sættes i et ildfastfad og dernæst i ovnen på 175 grader, ca. 60  min. 

Leave a Reply