Baconsvøbt mørbrad i gorgonzola

2 afpudsede mørbrad

1 bundt porrer

4 hvidløg

Smør

2 pakker bacon

1 dl. dijonsennep

½-1 pakke gorgonzola

2 spsk. mel

2 dl. vand

2,5 dl. fløde

Salt og peber

Frisk hakket persille

Porrer og hvidløg snittes fint, og svitses let i smør på en pande med lidt salt.
Porrer og hvidløg tages af panden og lægges i et ildfastfad.

Afpudset mørbrad skæres ud i tårne, ca. 5-6 cm.
Krydres med salt og peber.
Brun dem af i smør på en varm pande, kun i top og bund.
Afkøles let, og smøres på siderne med sennep, herefter svøbes et stykke bacon rundt om.
Mørbradtårnene stilles ovenpå løg i fadet.

Tilsæt lidt ekstra smør på panden, når det er smeltet tilsættes et par spiseskeer mel.
2 dl. vand piskes ud i meljævningen og herefter 2,5 dl. fløde.
Sovsen hældes i fadet.

Fordel gorgonzola rundt i fadet, læg et lille stykke ovenpå hvert mørbradtårn.

Tilsæt evt. lidt mere fløde.

Sættes i en ovn på 180 grader,  ca. 35-40 min.

Tages ud af ovnen og hviler et par minutter og drysses med frisk persille

Serveres med frisk pasta og en lækker sprød salat

 

 

 

 

Leave a Reply