Toblerone cheesecake med saltet dulce de leche Bund: 200 g. digestive 90 g. smeltet smør Cheesecake: 300 g. philadelphia 2,5 dl. fløde 200 g. toblerone Dulce de leche: 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g.) Et nip maldon flage salt Pynt: 50-100 g. toblerone 50-100 g. hakkede mandler Dulce de leche: Sørg for at tage papiret af dåsen, ellers får du et større rengøringsarbejde med gryden om nogle timer... Sæt dåsen i en gryde med vand, vandet skal dække dåsen Koges i 3,5 time Herefter skal dåsen køle af Bund: Smelt smører ved svag varme Knus kiksene i en plastikpose og med fx. en kødhammer Rør kiks og smeltet smør sammen og hæld det i bunden på din springform, 22 cm. Sæt bunden på køl, mens du laver cheesecakemassen Cheesecake: Smelt chokoladen over et vandbad Rør friskosten ud i en skål, du må ikke røre for meget, blot så du lige for løsnet osten op Pisk fløde til let flødeskum Den smeltede letafkølte chokolade røres ud i friskosten, herefter vendes flødeskummet forsigtig ind i friskostmassen. Tag springformen ud af køleskabet og fordel cheesecakemassen ovenpå kiksebunden. Brug gerne lidt tid på at smøre det flot og ensartet ud. Sæt nu på køl igen, til din dulce de leche er klar Fordel den afkølede karamel ovenpå cheesecaken Knus saltflagerne mellem to fingre og drys let udover karamellen Pynt kagen med finthakkede mandler og toblerone, eller det du lige har lyst til...
Uhmmm