Makron/marcipanbund:
2 æg
50 g. rørsukker
50 g. knuste makroner
50 g. smeltet smør
50 g. hvedemel
25 g. kartoffelmel
1 tsk. mandelessens
Hvid chokolade m. lime creme:
2 blade husblas
5 dl. piskefløde
160 g. hvid chokolade
Fintrevet skal af 2 lime
Abikos/hyld-top:
1 bakke friske abrikoser
2 dl. hyldeblomstsaft (opskrift)
4 blade husblas
Start med at lave din creme dagen før servering om morgenen...
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.
Hak den hvide chokolade groft.
Opvarm piskefløden i en kasserolle til den næsten når kogepunktet.
Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt herefter den varme piskefløde, og den udblødte husblas.
Rør indtil chokoladen er helt smeltet med fløden
Tilsæt herefter fintrevet limeskal.
Sæt skålen på køl i minimum 6 timer
Pisk cremen op til en creme konsistens ( - det kan godt tage lidt tid!)
Sidst på dagen før serveringen laves bunden
Æg piskes med sukker, groft knuste makroner tilsættes, det tørre sigtes og vendes i og det smeltede smør samler blandingen.
Dejen hældes i en springform og bages ved 175 grader i ca. 25 min.
Bunden køler af, og herefter pisker du din creme op og lægger den ovenpå bunden, sætter det i køleskabet til dagen efter.
Om morgenen på selve dagen laver du kagens top,
Husblas lægges i blød i 15 min.
Juice de friske aprikoser og tilsæt hyldeblomstsaften
Knu vandet fra husblasen og smelt over et vandbad, rør den smeltede husblas i saften, og hæld den på kagen.
Kagen kommer tilbage på køl, og kan serveres nogle timer efter, når toppen har sat sig