Bund:
225 g øko hvedemel
150 g øko smør
3 spsk. øko rørsukker
2 øko æggeblommer
Fyld:
400 g rensede rabarber, husk også at bruge "foden", masser af dejlig sødme at hente...
2 spsk. øko rørukker
2 øko æggehvider
4 spsk. øko rørsukker
150 g. revet marcipan
1 vaniljestang
80 g smuttede mandler
2 spsk. øko rørukker
Smør og mel blandes med håndmikser/dejkroge, til en smuldret og ensartet masse. Tilsæt rørsukker og æggeblommer og rør dejen igen, saml den kort med fingrene og stil dejen på køl i 30 minutter.
Imens renses rabarber og det skæres i tynde skiver på ca. ½ cm. Vend rabarber i en skål med 2 spsk. rærsukker og stil dem til side.
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk igen til massen bliver lidt sej i konsistensen. Vend den revne marcipan og korn fra vaniljestangen forsigtigt i.
Rul dejen ud på en let melet bordplade og fordel den i en smurt tærteform (ca. 26 Ø). Hæld den hvide marengs i bunden og fordel derefter rabarberne over. Drys de smuttede mandler henover tærten og slut med at drysse 2 spsk. rørsukker henover.
Bag tærten i ca. 60 minutter.
Serveres lun
Jeg elsker den med en god klat kold creme fraiche, men vanilleis el. flødeskum vil også være lækkert...