Køkan uttan navn (Færøsk karamelkage/æblekage) Marengs: 4 æggehvider 250 g. sukker 1 tsk. eddike Fyld: 4 grønne, gerne syrlige, æbler 2,5 dl. fløde 2,5 dl. cremefraiche Karamel: 5 spsk. æblesirup (eller lys sirup) 100 g. flormelis 2 spsk. vanilije 2,5 dl. fløde 150 g. mandler (kan undlades) Marengs: Tegn to bunde op efter en spisetallerken på bagepapir. Æggehvider og sukker piskes til en sej masse, tilsæt eddike og pisk igen. Massen sprøjtes ud i en spiral på bagepapiret. Bages i 1 time på 120 grader. Lad bundene stå i ovnen til ovnen er helt kold. Fyld: Skræl æbler og skær i små firkanter. Pisk fløde til skum og vend æbler og cremefraiche heri. Karamel: Ingredienserne koges sammen til en lækker karamel i en lille kasserolle, ca. 30-40 min. Mandler smuttes og ristes af på en tør pande, og hakkes groft. Mandler vendes i karamellen, når den er afkølet. Kagen samles når karamellen er afkølet Start med en marengsbund, dernæst æblefyld, så marengsbund nr. 2, top med karamel/mandelcreme. Kagen rækker til omkring 6-8 personer Her er æblekagen lavet med en enkelt bund, æblefyld og karamel Meget typisk opbygning til kaffemiks
Synes nu mere det ligner peanuts på toppen
Hej Pia 🙂
Det kan du have ret i, men det er mandler der er på toppen 🙂
Mvh. Trine
Den skal prøves ser såååå lækker ud – mums!