Køkan uttan navn (Færøsk karamelkage/æblekage)

Marengs:

4 æggehvider

250 g. sukker

1 tsk. eddike

 

Fyld:

4 grønne, gerne syrlige, æbler

2,5 dl. fløde

2,5 dl. cremefraiche

 

Karamel:

5 spsk. æblesirup (eller lys sirup)

100 g. flormelis

2 spsk. vanilije

2,5 dl. fløde

 

150 g. mandler (kan undlades)

img_20161027_1641431

Marengs:

Tegn to bunde op efter en spisetallerken på bagepapir.

Æggehvider og sukker piskes til en sej masse, tilsæt eddike og pisk igen.

Massen sprøjtes ud i en spiral på bagepapiret.

Bages i 1 time på 120 grader. Lad bundene stå i ovnen til ovnen er helt kold.

Fyld:

Skræl æbler og skær i små firkanter.

Pisk fløde til skum og vend æbler og cremefraiche heri.

Karamel:

Ingredienserne koges sammen til en lækker karamel i en lille kasserolle, ca. 30-40 min.

Mandler smuttes og ristes af på en tør pande, og hakkes groft. Mandler vendes i karamellen, når den er afkølet.

Kagen samles når karamellen er afkølet

Start med en marengsbund, dernæst æblefyld, så marengsbund nr. 2, top med karamel/mandelcreme.

Kagen rækker til omkring 6-8 personer

Her er æblekagen lavet med en enkelt bund, æblefyld og karamel
Meget typisk opbygning til kaffemiks

3 Thoughts to “Køkan uttan navn (Færøsk karamelkage/æblekage)”

  1. Pia

    Synes nu mere det ligner peanuts på toppen

    1. Trineboepedersen

      Hej Pia 🙂
      Det kan du have ret i, men det er mandler der er på toppen 🙂
      Mvh. Trine

  2. Ella Nielsen

    Den skal prøves ser såååå lækker ud – mums!

Leave a Reply