
Marengs:
4 æggehvider
250 g. sukker
1 tsk. eddike
Fyld:
4 grønne, gerne syrlige, æbler
2,5 dl. fløde
2,5 dl. cremefraiche
Karamel:
5 spsk. æblesirup (eller lys sirup)
100 g. flormelis
2 spsk. vanilije
2,5 dl. fløde
150 g. mandler (kan undlades)

Marengs:
Tegn to bunde op efter en spisetallerken på bagepapir.
Æggehvider og sukker piskes til en sej masse, tilsæt eddike og pisk igen.
Massen sprøjtes ud i en spiral på bagepapiret.
Bages i 1 time på 120 grader. Lad bundene stå i ovnen til ovnen er helt kold.
Fyld:
Skræl æbler og skær i små firkanter.
Pisk fløde til skum og vend æbler og cremefraiche heri.
Karamel:
Ingredienserne koges sammen til en lækker karamel i en lille kasserolle, ca. 30-40 min.
Mandler smuttes og ristes af på en tør pande, og hakkes groft. Mandler vendes i karamellen, når den er afkølet.
Kagen samles når karamellen er afkølet
Start med en marengsbund, dernæst æblefyld, så marengsbund nr. 2, top med karamel/mandelcreme.
Kagen rækker til omkring 6-8 personer


Synes nu mere det ligner peanuts på toppen
Hej Pia 🙂
Det kan du have ret i, men det er mandler der er på toppen 🙂
Mvh. Trine
Den skal prøves ser såååå lækker ud – mums!