Kanel Stjerne

Brøddej:

75 g. smør

3 dl. mælk

50 g. gær

1 spsk. rørsukker

½ tsk. salt

1 spsk. gurkemeje

2 æg (gem lidt til pensling)

300 g. durum mel

350 g. hvedemel

 

Remonce:

300 g. dadler

1 dl. vand

2 spsk. kokosolie

40 g. kanel

Brøddej:

Smelt smør i en lille kasserolle, tilsæt mælken i gryden og rør rundt

Blandingen hældes i en skål, hvori gæren også røres i.

Tilsæt æg, salt, gurkemeje og sukker.

Hæld herefter mel i.

Ælt dejen til den er ensartet og glat.

Lad dejen hvile i ca. 1 time under et klæde, et lunt sted.

Remonce:

Dadler uden sten, vand, kokosolie og kanel blendes sammen

Du blender til du har en stor klistret masse

Opbygning af stjernen:

Lav fire lige store dejkugler.

Rul hver dejkugle ud, som når du ruller pizza.
Læg en spisetallerken på dejen, og skær ud herefter.

Placer den første cirkel på en bradepande beklædt med bagepapir.
Smør et lag dadelfyld på (hvis du synes fyldet er for hårdt, så kom den i mikroovnen et lille øjeblik)
Læg cirkel nummer 2 på, og smør endnu et lag dadelfyld ud,
Læg cirkel nummer 3  ovenpå og smør det sidste lag dadelfyld på,
Læg nummer 4 og sidste cirkel på.

Stil et glas midt på kagen.
Skær et snit fra glasset og ud til kanten; klokken 12, klokken 3, klokken 6 og klokken 9.
Der er nu 4 stykker, som hver skal deles til yderligere 4 stykker, så der i alt bliver 16 stykker.

Løft to sidestykker og vrid dem væk fra hinanden, 2 omgange, og pres stykkernes ender sammen.

Lad stjernen hvile under et klæde i 30 minutter, pensl den med lidt sammenpisket æg

stjernen bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Tips:
Vælg dit eget yndlingsfyld, smør med Nutella, eller prøv en pestostjerne - se mere lige her

5 Thoughts to “Kanel Stjerne”

  1. Inge

    Hvor er den fin 🙂

  2. Anja

    Flot kage!

  3. Tove

    Smukt bag…

  4. Michael

    Flot. Ser lækker ud 🙂

Leave a Reply