Havregrynskager med nutellacreme

 

De her super lækre og sprøde florentiner, eller hjemme hos os kaldt havregrynskager, er barndom for mig!

Det er med stor varme i hjertet, når jeg tænker tilbage på vores familie strandturer,
med min mor, min far og to yngre brødre.

Tidligt morgen stod vi op, min mor var, som altid, godt igang i køkkenet, når vi børn kom søvndrukne ud i køkkenet, her blev der smurt rugbrødsmadder på samlebånd, som pænt blev halveret og pakket ned i madkasser, - og det altså i sådan nogle rigtige madkasser - dem med rugbrøds-rumdeler...!
En fyldt op med æggemadder, en med leverpostejmadder, en med spegepølsemadder og den sidste med blandet landhandel, ofte frikadelle-madder, og en enkelt med filet - tilskrevet min mor, det var - og er vist kun hende der spiser filet...

Stranddage var heldagsture!
Den sirligt nypolerede Ford var transportmidlet hele vejen op til Øster Hurup, selvfølgelig med far som chauffør.

I min familie er det sådan, at alting, altid, skal udnyttes til fulde, så vi var blandt de første der kom, og de sidste der gik. Alt dette til stor glæde, - strand er da bare noget af det bedste!!

Kl. 12 skulle madkasserne frem, og vi nød æggemadder, let krydret med små fine sandkorn fra de ivrige barnefingre...
Endnu bedre var tiden herefter, ventetiden...
Mine forældre holdt strengt på, at vi ikke måtte bade før en time efter spisning - så der var altid "stille-tid" efter madderne... Jeg selv ofte let-sovende på min altid medbragte hovedpude, mine brødre dybt begravet i enten sand, eller Anders And - min mor sovende og far med avis over hovedet. Lettere urolige brødre når badetid nærmede sig igen - og vi skulle ud at hoppe over bølger, og holde far i storetåen, mens han svømmede afsted med os unger på skift...

Efter denne badning, var dagens højdepunkt nået! Kagerne! Favoritterne var kagerne i blomster-kagedåsen, - havregrynskagerne med creme! Creme som kunne trykkes ud igennem den sprøde kages små huller - og så sidde der i den varme bagenede sol, slikke kagerne for cremen, for så at spise de skønneste havregrynskage, i det absolut bedste selskab...


Min mor har med tiden udviklet lidt på cremen og lavet en ny variant med nutella
- den holder også!

Kager fuld af skønne minder

'

Kagerne:

75 g. smør

125 g. rørsukker

1 vaniljestang 

1 æg

1 tsk. bagepulver

1 1/2 spsk. hvedemel

125 g. havregryn

Barndomsfyld:

250 g. smør

250 g. flormelis

2 spsk. romessens

Nutellafyld:

175 g. stuetempereret smør 

175 g. nutella

 

Smøret smeltes, og resten af ingredienserne røres i det smeltede smør

Dejen sættes på bageplader med god afstand

Kagerne bages gyldne i 8-12 min. på 175 grader

Kagerne afkøles på en rist

Smør og ingredienserne fra enten barndomscremen, eller nutellacremen 
piskes med elpisker i ca. 5-6 min. til en let og luftig creme

Halvdelen af kagerne smøres med cremen, og den anden halvdel lægges med et let tryk ovenpå som låg. Der bliver 10-15 havregrynskager, alt efter størrelse 

8 Thoughts to “Havregrynskager med nutellacreme”

  1. Annette Pederseb

    Får tårer i øjnene når jeg læser denne beskrivelse fra barndommens gade❤️❤️ Tak min elskede datter for den fine formulering og fordi en glemt kage nu igen hitter stort ❤️

    1. Trineboepedersen

      ❤️ Selv tak ❤️

  2. Trine

    Hvor mange kan man få ud af denne opskrift?

    1. Trineboepedersen

      Hej Trine, du vil få 10-15 kager, alt efter størrelsen du laver. Det vil passe til en kagedåse størrelse. God fornøjelse Klrligst Trine

  3. Christina Larsen

    Hos os var der en skive nougat i. Har søgt efter opskriften siden min mor er død, så i år skal de bages og tænke på mor nå de spises til en kop te.

    1. Trine Pedersen

      Årh Christina hvor lyder det bare hyggeligt og lækkert med nougat ❤️
      Dejlig måde at mindes din Mor på ❤️
      Knus, Trine

  4. Lena eiinblad

    Hej er igang med din opskrift på havregrynskager, kan de holde sig sprøde hvis man kommer nutella cremen i?

    1. Trine Pedersen

      Hej Lena, ser først din besked nu… De kan fint holde sprødhed i nogle dage, men det er jo noget fugtigt og sprødt sammen, så der er klart det ikke holder meget længe. Håber de blev gode 🙂 Mvh. Trine

Leave a Reply