Chokolade lasagne

Mine kollegaer fik serveret denne lækre chokolade-sag, og de var rigtige glade (fantastiske kollegaer)! Jeg tænker fint man kan "snyde" lidt og bruge en pakke chokolade budding eller lignede, hvis tiden er knap, og hvis man ikke lige er til bananer... God bagelyst 

 

Chokoladekagen
225 g. hvedemel
100 g. rørsukker
125 g. brun farin
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 g. kakao
100 g. smeltet smør
150 g. yoghurt naturel
2 æg
1.5 dl. kaffe (evt. mælk) 
50 g. mørk chokolade

Cheesecreme-lag
1 pakke neutral flødeost
1,5 dl. fløde, pisket til skum
2 spsk. flormelis

Chokolade-banan-lag
3 modne bananer
4 spsk kakao
2 spsk. lys sirup 
2 tsk vaniljesukker

Top
3 dl. fløde pisket til skum
50 g. mørkt hakket chokolade

Chokoladekagen
Brug elpisker,
Kom de våde ingredienser i en skål og rør det sammen
Tøre ingredienser (minus chokolade) måles af og røres sammen med de våde, dette til dejen er fin og ensartet
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen med en dejskraber
Hæld dejen i et ildfast fad
Bages i en 175 grader varm ovn (almindelig ovn) i ca. 50 minutter.
Køles af før du går videre

Cheesecreme-lag
Fløde piskes til skum,
flødeost og flormelis vendes heri med en dejskraber,
Fordel blandingen ovenpå den afkølede chokoladekage

Chokolade-banan-lag
Blend ingredienserne sammen  i en blender, til konsistensen er mousse-agtig,
Fordel blandingen med forsigt hånd ovenpå creemecheese-laget

Top
Fløden piskes til skum og fordeles på toppen,
Chokoladen hakkes groft og spredes over skummet

 

5 Thoughts to “Chokolade lasagne”

  1. Anne Sofie

    Kan den bages dagen før brug?

    1. Trine Pedersen

      Det kan den helt fint Anne Sofie, god fornøjelse 🙂

  2. lilian

    spændende – den må prøves TAK

  3. Jytte

    Hvor stor formen være.

    1. Trine Pedersen

      Hej Jytte,
      Ca. en strørrelse der hedder 30 x 24 cm.
      God bagelyst, Trine

Leave a Reply