Mine kollegaer fik serveret denne lækre chokolade-sag, og de var rigtige glade (fantastiske kollegaer)! Jeg tænker fint man kan "snyde" lidt og bruge en pakke chokolade budding eller lignede, hvis tiden er knap, og hvis man ikke lige er til bananer... God bagelyst
Chokoladekagen
225 g. hvedemel
100 g. rørsukker
125 g. brun farin
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
50 g. kakao
100 g. smeltet smør
150 g. yoghurt naturel
2 æg
1.5 dl. kaffe (evt. mælk)
50 g. mørk chokolade
Cheesecreme-lag
1 pakke neutral flødeost
1,5 dl. fløde, pisket til skum
2 spsk. flormelis
Chokolade-banan-lag
3 modne bananer
4 spsk kakao
2 spsk. lys sirup
2 tsk vaniljesukker
Top
3 dl. fløde pisket til skum
50 g. mørkt hakket chokolade
Chokoladekagen
Brug elpisker,
Kom de våde ingredienser i en skål og rør det sammen
Tøre ingredienser (minus chokolade) måles af og røres sammen med de våde, dette til dejen er fin og ensartet
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen med en dejskraber
Hæld dejen i et ildfast fad
Bages i en 175 grader varm ovn (almindelig ovn) i ca. 50 minutter.
Køles af før du går videre
Cheesecreme-lag
Fløde piskes til skum,
flødeost og flormelis vendes heri med en dejskraber,
Fordel blandingen ovenpå den afkølede chokoladekage
Chokolade-banan-lag
Blend ingredienserne sammen i en blender, til konsistensen er mousse-agtig,
Fordel blandingen med forsigt hånd ovenpå creemecheese-laget
Top
Fløden piskes til skum og fordeles på toppen,
Chokoladen hakkes groft og spredes over skummet
Kan den bages dagen før brug?
Det kan den helt fint Anne Sofie, god fornøjelse 🙂
spændende – den må prøves TAK
Hvor stor formen være.
Hej Jytte,
Ca. en strørrelse der hedder 30 x 24 cm.
God bagelyst, Trine