15-20 stk
(afhænger af formene, - brug gerne nogen store)
Brød
50 g gær
2 dl lun mælk
1 spsk ymer
50 g sukker
1/2 tsk salt
100 gram blødt smør
1 æg
Ca 400 - 430 gram mel
Remonce
100 g blødt smør, deri blandes 150 gram farin
Lun mælken i en kasserolle og hæld den i en magretheskål
Rør gæren ud i den lune mælk, herefter røres æg og sukker med i skålen,
derefter det bløde smør, salt og ymer.
Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
Æltes og hviler under klæde i 20 min.
Dejen deles og formes til små boller
Bollerne lægges i muffinsforme
Med meldrysset finger laves en forbytningen midt i dejen, sørg for at køre lidt rundt med fingren, så du får et stort hul til fyldet
Deri fyldes remoncen. Det er nemmest, hvis man kommer fyldet i en engangssprøjtepose og sprøjter dem ind i dejen
Efterhæver 30 min
Bbages ved 200 grader i ca. 15 min
Pyntes med hvid glasur
Der mangler i opskriften Hvornår man putter ymer og salt i 🙂 det er altid rarest for os nybegynder i bagning 🙂
Hej Sara, det er herned rettet til Tak
Der står at smøret i remoncen skal lunes, mener du smeltes eller hvordan skal det forståes? Jeg har prøvet at smelte det, men så er det for tyndt til at putte i med sprøjtepose.
Hej Tina, ja den står lidt uklart…
Smørret skal kun lige blødgøres, så et kort øjeblik i mikroovnen – eller have stået på køkkenbordet, så den har en god stuetemperatur.
Den må nemlig ikke smeltes, så er det ikke til at arbejde med…
Kh. Trine
Sker der noget hvisman undlader ymeret?
Hvis du ikke lige har et surmælksprodukt, så tilsæt en ekstra sjat mælk