Appelsinkage på bål

Dej
1 æg
60 g rørsukker
50 g blødt smør
Saft fra 1 appelsin
100 g hvedemel
25 g hvedeklid, eller noget andet groft mel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. kardemomme
Lidt mørk chokolade
Evt. lidt sortebær,
eller andre bær fra naturen
Appelsinforme:
10 appelsiner
Tandstikkere
Evt. stanniol
Bål:
Brænde, optænding og ild

Dej:
Pisk æg og sukker sammen
Tilsæt smør og appelsin til sukkermassen
Bland de tørre ingredienser med i skålen
Hak chokolade i små stykker og vend det i dejen sammen med bær
Appelsinforme:
Skær toppen af appelsinen
Spis appelsinkødet
Fyld appelsinskallen 2/3 op med dej
Sæt toppen på igen med tandstikker
Dæk evt. bunden med et stykke stanniol
Bål:
Tænd et bål, som er så stort, at der kan blive gode gløder…
Læg appelsinen i udkanten af bålet
Bages ca. 15-20 min.
Kig på, duft til og stik lidt i kagen, for at se om den er bagt.
Når appelsinkagen er bagt, tager du låget af og spiser kagen med en ske

Leave a Reply