Sirupskager

sirupskager

1 dl. vand

1,5 dl. rørsukker

3/4 dl. sirup

150 g. smør

1 tsk. kanel

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. natron

365 g. mel

Fremgangsmåde


Sukker, sirup og smør smeltes sammen i en gryde, det skal kun lige smelte, ikke koge. 
Hæld sukkermassen i en skål

Krydderier og natron røres i

Mel røres i og dejen æltes sammen.

Dejen hviler i køleskabet til næste dag.

Tag dejen ud af køleskabet en halv times tid før brug.

Dejen er lidt hård til at starte med, men bliver blødere, efterhånden som du arbejder med den.
Dejen udrulles i ca. ½ cm tykkelse og udstikkes i figurer.

Bages ved 225 grader i 4-5 min.
De bliver sprøde efter et par minutter på risten.

Du kan prikke huller i kagerne, lige efter de er kommet ud af ovnen, inden de bliver hårde.
Når de er kolde, kan du derefter sætte en fin silkesnor i.

Leave a Reply