Palaannguit / Oliebollen

Du får af denne portion 20-25 stk. lækre "grønlandske klejner", - lige til at fylde en stor kagedåse. De smager helt igennem fantastisk! I Grønland spiser vi dem ikke kun til jul, men hele året rundt - de er ofte en del af det store smukke kagebord ved Kaffemik... Husk at se videoerne forneden - og lav dem evt over bål, eller trangia - det er bare super hyggeligt...

 

2 æg

100 g. sukker

Skal af 1 øko citron

100 g. rosiner

350 g. mel

2 tsk. vaniljesukker

1½ tsk. bagepulver

1 1/4 dl. mælk

Neutral olie

Pynt:

Flormelis

Æg, sukker og vanilje piskes godt sammen

Tilsæt fintrevet citronskal og rosiner

Halvdelen af melet og bagepulver sigtes og vendes i

Mælken røres i

Resten af melet sigtes og vendes i

L Hæld dejen i en engangssprøjtepose

Lad dejen hvile ved stuetemperatur i 1 time

 

Olien varmes op i en gryde.
Sprøjt ca. en spiseskefuld af dejen ud og lad den dumpe ned i den varme olie.
Bollen steges ca. 4 minutter, til den er jævnt brun.
Tag bollerne op med en hulske, eller lille si og læg dem på fedtsugende papir. 

HUSK! Det er vigtigt, at olien ikke bliver for varm,
da bollerne så vil blive for mørke, før de er gennemstegt.

Bollerne pudres med flormelis.

Leave a Reply