Klejner

 

Opskriften er min Mors - og for mig smagen af barndom

 

300 g. hvedemel

50 g. kartoffelmel

125 g. smør

75 g. sukker

2 æg

½ tsk. hjortetaksalt

½ dl. piskefløde

Skal af ½ citron

1 tsk. kardemomme

1 pakke palmin

 

Æg og fløde piskes let sammen.

 

Smør smuldres i melet.

 

Citronen rives.

 

Alle ingredienser blandes sammen. 

 

Saml dejen til en kugle med lidt mel på hænderne

 

Dejen hviler i køleskab i et døgn.

Dejen rulles ud, og skæres i "vinduer" med en rids i midt på den lange side,
og fold den ene spids igennem klejnen for at vride d knude.

Koges i palmin til de er smukt gyldne,
når du ligger dem n ed i palminen, så hold i spidsen væk fra dig, og lad den dumpe ned,
når du kan se at hullet i midten bliver gyldent, skal de vendes...

 

Hav ikke for mange i gryden af gangen, så gir det sig til at bruse.

 

Lægges på rist, eller fedtsugende papir til afkøling

 

Opbevares i en kagedåse

 

Leave a Reply