Opskriften er min Mors - og for mig smagen af barndom
300 g. hvedemel
50 g. kartoffelmel
125 g. smør
75 g. sukker
2 æg
½ tsk. hjortetaksalt
½ dl. piskefløde
Skal af ½ citron
1 tsk. kardemomme
1 pakke palmin
Æg og fløde piskes let sammen.
Smør smuldres i melet.
Citronen rives.
Alle ingredienser blandes sammen.
Saml dejen til en kugle med lidt mel på hænderne
Dejen hviler i køleskab i et døgn.
Dejen rulles ud, og skæres i "vinduer" med en rids i midt på den lange side, og fold den ene spids igennem klejnen for at vride d knude.
Koges i palmin til de er smukt gyldne, når du ligger dem n ed i palminen, så hold i spidsen væk fra dig, og lad den dumpe ned, når du kan se at hullet i midten bliver gyldent, skal de vendes...
Hav ikke for mange i gryden af gangen, så gir det sig til at bruse.
Lægges på rist, eller fedtsugende papir til afkøling