200 g. vand
400 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker
12 blade husblas
Julesmag:
1 stang kanel
1 tsk. kardemomme
5 nelliker
Skal fra 1 øko citron
Frugtfarve
Flormelis
Læg husblas i blød i koldt vand
Vand, sukker og vanilje koges i ca. 20 min.
(efter de 20 min kogning opnår du 118 grader)
Tag gryden af varmen, si sukkermassen igennem en sigte ned i en skål og lad det afkøle i 10 min.
(kanelstang, citronskal og nelliker kasseres)
Strø en lille bradeplade/et fad eller lignende beklædt med bagepapir, med flormelis (brug en sigte),
du skal have ca. ½ cm. jævnt formelis i din form
Tag husblas op ad vandet og vrid et par gange, så vandet drypper af
Rør husblas ind i sukkermassen så den smelter
Pisk sukkermassen op, ca. 10 min., til en luftig masse
Tilsæt evt. ønsket farve/r et par minutter før det er færdig pisket
Massen hældes og fordeles i din form med sigtet formelis, sigt flormelis ovenpå skummet igen, så det er dækket
Sæt skummet til tørring i skabet eller i din (slukkede) ovn.
Lad det gerne stå til dagen efter, - men du kan klippe det op efter et par timer
Vend skumfiduserne i flormelis, når du har klippet dine stykker ud
Opbevares i tætsluttet kagedåse