Honningkager (Lebkuchen Gebäck)

Tyske honningkager, - dem du kender fra julemarkederne
Nok til en stor kagedåse

250 g. honning
300 g. hvedemel

25 g. smør, stuetemperatur
½ dl. mælk

Skal fra 1 øko citron
Skal fra 1 øko appelsin

25 g. hakkede mandler

2 spsk. kanel
1 spsk. stødt nelliker
1 tsk. muskat
1 spsk. allehånde
1 spsk. ingefær
1 spsk. kardemomme

1 æggeblomme
1 cl. rom

1 tsk potaske rørt ud i et par dråber vand

Honning varmes op under vandbad
Hvedemel blandes i
Lad det hvile min. 1 time
- og gerne et par dage på køl

Resten æltes ind i dejen
Sættes på køl, - gerne til dagen efter

 Dejen er blød og kræver noget mel ved udrulning og udstikning,
rul dejen ud i en tykkelse på 1/2 cm og udstik med dine forme.

Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Lad dem hvile i 1 time, gerne køligt.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft

Bag honningkagerne i ovnen i ca. 8-10 minutter
(afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen)

Lad dem  afkøle på en bagerist

Opbevares i en tætsluttete kagedåse

Hvis du hellere vil arbejde med en mere nem og "børne-venlig" udstikker dej,
så prøv disse skønne sirupskager

Leave a Reply