Honningkager (Lebkuchen Gebäck) Tyske honningkager, - dem du kender fra julemarkederne Nok til en stor kagedåse 250 g. honning 300 g. hvedemel 25 g. smør, stuetemperatur ½ dl. mælk Skal fra 1 øko citron Skal fra 1 øko appelsin 25 g. hakkede mandler 2 spsk. kanel 1 spsk. stødt nelliker 1 tsk. muskat 1 spsk. allehånde 1 spsk. ingefær 1 spsk. kardemomme 1 æggeblomme 1 cl. rom 1 tsk potaske rørt ud i et par dråber vand Honning varmes op under vandbad Hvedemel blandes i Lad det hvile min. 1 time - og gerne et par dage på køl Resten æltes ind i dejen Sættes på køl, - gerne til dagen efter Dejen er blød og kræver noget mel ved udrulning og udstikning, rul dejen ud i en tykkelse på 1/2 cm og udstik med dine forme. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir Lad dem hvile i 1 time, gerne køligt. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft Bag honningkagerne i ovnen i ca. 8-10 minutter (afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen) Lad dem afkøle på en bagerist Opbevares i en tætsluttete kagedåse Hvis du hellere vil arbejde med en mere nem og "børne-venlig" udstikker dej, så prøv disse skønne sirupskager Læs om den grønlandske julestjernes historie lige her