Tyske honningkager, - dem du kender fra julemarkederne
Nok til en stor kagedåse
250 g. honning
300 g. hvedemel
25 g. smør, stuetemperatur
½ dl. mælk
Skal fra 1 øko citron
Skal fra 1 øko appelsin
25 g. hakkede mandler
2 spsk. kanel
1 spsk. stødt nelliker
1 tsk. muskat
1 spsk. allehånde
1 spsk. ingefær
1 spsk. kardemomme
1 æggeblomme
1 cl. rom
1 tsk potaske rørt ud i et par dråber vand
Honning varmes op under vandbad
Hvedemel blandes i
Lad det hvile min. 1 time
- og gerne et par dage på køl
Resten æltes ind i dejen
Sættes på køl, - gerne til dagen efter
Dejen er blød og kræver noget mel ved udrulning og udstikning,
rul dejen ud i en tykkelse på 1/2 cm og udstik med dine forme.
Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Lad dem hvile i 1 time, gerne køligt.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft
Bag honningkagerne i ovnen i ca. 8-10 minutter
(afhængig af ovnen og tykkelsen på dejen)
Lad dem afkøle på en bagerist
Opbevares i en tætsluttete kagedåse
Hvis du hellere vil arbejde med en mere nem og "børne-venlig" udstikker dej,
så prøv disse skønne sirupskager