Donuts a la jul

 

Du får ca. 16 jule-donuts af opskriften

2,5 dl. fingervarmt vand

25 g. gær

2 æg

100 g. sukker

10 g. salt

75 g. smeltet smør

1 tsk. stødt kardemomme

½ tsk. revet muskatnød

1 spsk. vaniljepulver

Skal af 1 øko citron

650-700 g. hvedemel

 

1 liter smagsneutral olie
til kogning

Flormelis til drys

Gær opløses i det fingrevarme vand

Æggene tilsættes

Bland tørt (hold 50 g. hvedemel tilbage til æltning + drysning af flade til efterhævningen)
bland også fintrevet citronskal med i det tørre

Tørt og smeltet smør røres ind i dejen og æltes godt igennem,
Du skal ælte 10-15 min.

1. hævning: 1 time

Dejen rulles forsigtigt ud,
dette til 1,5 cm.

Udstik donuts med en stor cirkel
Udstik med en mindre cirkel i midten af den runde donut

 

 

Sættes på meldrysset flade og dækkes med et viskestykke

2. hævning: 30 min.

Under 2. hævning varmes olien op i en gryde,
Olien skal nå omkring 170 grader

Kog 3-4 donuts pr. gang i ca. 3-4 min (kan variere alt efter størrelsen på dine donuts)
Hold øje, de skal blive gyldne.
Det er vigtigt du ikke koger på for høj varme, da de så hurtigt vil tage farve og vil være ubagte indeni

 

 

Løftes op ad olien med en hulske og sættes til køling på en bagerist med fedtsugende papir

Drysses med flormelis

Leave a Reply