Du får ca. 16 jule-donuts af opskriften
2,5 dl. fingervarmt vand
25 g. gær
2 æg
100 g. sukker
10 g. salt
75 g. smeltet smør
1 tsk. stødt kardemomme
½ tsk. revet muskatnød
1 spsk. vaniljepulver
Skal af 1 øko citron
650-700 g. hvedemel
1 liter smagsneutral olie
til kogning
Flormelis til drys
Gær opløses i det fingrevarme vand
Æggene tilsættes
Bland tørt (hold 50 g. hvedemel tilbage til æltning + drysning af flade til efterhævningen)
bland også fintrevet citronskal med i det tørre
Tørt og smeltet smør røres ind i dejen og æltes godt igennem,
Du skal ælte 10-15 min.
1. hævning: 1 time
Dejen rulles forsigtigt ud,
dette til 1,5 cm.
Udstik donuts med en stor cirkel
Udstik med en mindre cirkel i midten af den runde donut
Sættes på meldrysset flade og dækkes med et viskestykke
2. hævning: 30 min.
Under 2. hævning varmes olien op i en gryde,
Olien skal nå omkring 170 grader
Kog 3-4 donuts pr. gang i ca. 3-4 min (kan variere alt efter størrelsen på dine donuts)
Hold øje, de skal blive gyldne.
Det er vigtigt du ikke koger på for høj varme, da de så hurtigt vil tage farve og vil være ubagte indeni