Glutenfri pizza bund

250 g. udblødte kikærter
(Sæt dem i blød i en stor skål koldt vand aftenen før)
1 løg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. paprika (gerne røget)
½ dl. let ristede sesamfrø
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
1 spsk. bagepulver
5 spsk. (glutenfri) havregryn

Kikærter udblødes i koldt vand, sæt dem til udblødning aftenen før, så de står i mindst 12 timer
Tænd ovnen på 190 grader varmluft
Rist sesamfrø på en tør pande, de skal blive gyldne, ikke brændte
Blend de ristede sesamfrø og havregryn i en blender
Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem med koldt vand
Kikærter og resten af ingredienserne køres med i blenderen,
dette til du har en ensartet masse
Fordel dejen på en bradeplade beklædt med bagepapir
Bunden bages i ca. 15-20 min.
Lad bunden køle lidt af og fordel dit fyld herpå
Bag pizzaen færdig i ovnen, tiden afhænger af dit fyld

Leave a Reply