Solsikkeboller

1/2 pakke tørgær

1 dl. youghurt naturel

1 dl. mælk

1 æg

1 dl. solsikkekerner

1/2 dl. flydende margarine

1 drys salt

1 drys kardemomme 

1 spsk. sukker (sukrin var det jeg havde)

Godt hvedemel, til det passer, omkring 5 dl. 

 

Mælk, youghurt og gær røres sammen

Sukker, salt og æg røres med

Margarine og solsikkekerner tilsættes og røres godt

Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.

Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 45 min., det passer lige med en gåtur med hunden...

Formes til ca. 10 boller, strammes op og hæver under et fugtigt klæde i endnu 45 min

Pensles med kaffe

Bages på 200 grader i ca. 18 min.

Leave a Reply