Rødbedeboller a la Halloween

Boller:

2 dl. rødbedesaft
(500 g. juiced rødbeder)
½ dl. vand
1 dl. neutral surmælksprodukt
(fx skyr, yoghurt, græsk yoghurt)
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
45 g. gær
500 g. hvedemel

Krakelering:

2 dl. vand
5 g. gær
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
225 g. rismel
Aktiv kul el. 2 spsk.. sort farve

 

 

Tip:
For gule boller, skal du juice gurkemejerod,
- du kan også brug alm. pastafarve(r)

Rødbedesaft, vand, surmælksprodukt og gær røres sammen

Sukker, salt og olie røres med

Til sidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.

Æltes godt igennem og hviler i skål med film over i ca. 1 time

 

 

Krakeleringsdejen piskes sammen, den skal være som en tyk grød
Dejen hviler videre sammen med bolledejen

 

 

Bolledejen formes og strammes op til boller

Krakeleringsdejen smørres ovenpå bollerne,
brug engangshandsker - du skal bruge alt dej

Bollerne efterhæver ca. 20 min uden tildækning

Bages på 210 grader alm. ovn, i ca. 20 min.

Afkøles på rist

Leave a Reply