Boller:
2 dl. rødbedesaft
(500 g. juiced rødbeder)
½ dl. vand
1 dl. neutral surmælksprodukt
(fx skyr, yoghurt, græsk yoghurt)
1 spsk. salt
1 tsk. sukker
45 g. gær
500 g. hvedemel
Krakelering:
2 dl. vand
5 g. gær
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
225 g. rismel
Aktiv kul el. 2 spsk.. sort farve
Tip:
For gule boller, skal du juice gurkemejerod,
- du kan også brug alm. pastafarve(r)
Rødbedesaft, vand, surmælksprodukt og gær røres sammen
Sukker, salt og olie røres med
Til sidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.
Æltes godt igennem og hviler i skål med film over i ca. 1 time
Krakeleringsdejen piskes sammen, den skal være som en tyk grød
Dejen hviler videre sammen med bolledejen