Pizzadej

5-25 g. gær
3 dl. vand
3 spsk. god olivenolie
1-2 tsk. havsalt

150 g. italiensk durum, eller tipo00
500 g. god hvedemel

Lidt olivenolie til skålen

 

Hvis du vil koldhæve dejen natten over, bruger du kun 5 g. gær
Skal det omvendt gå stærkt, bruger du 25 g. gær og gerne lunken vand

Bruger du tørgær røres denne sammen med melet og ikke i vandet

Vand, salt, gær og olie røres sammen
Durum/tipo00 tilsættes
Herefter røres hvedemelet i lidt efter lidt
Æltes godt igennem

Dejen sættes til hævning i skålen med lidt olie i bunden, gerne 1 time (eller mere)

Når dejen er klar deles den i to - du skal ikke ælte den igennem igen, du ruller den forsigtigt ud med kagerullen
Tomatsovsen smøres på og dine ynglings ingredienser fordeles på pizzabunden
Lad pizzaen hæve yderligere 30 min med fyldet, mens din oven varmes godt op...

Hold øje med din pizza, bagetid afhænger af ovn og grader
200 g. 25 min
250 g. 10 min.

Leave a Reply