Smelt smørret, og tag gryden af varmen
Tilsæt mælken, og opløs gæren heri.
Pisk æg sammen i et glas og tilsæt det i mælkeblandingen (hold ca. ½ æg tilbage til pensling),
sammen med gurkemeje, sukker og salt og rør let sammen.
Drys hvedemelet i lidt ad gangen,
rør på røremaskine, eller ælt til en lidt klistret dej, lige til den kan slippe bord eller skål.
Dejen skal virke lidt klistret.
Lad dejen hæve under et klæde på bordet i ca. 45 minutter,
ca. til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og ælt den igennem. Del dejen i ca. 10 lige store stykke og rul hvert stykke til en fingertyk pølse,
som du former til S-er på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rosiner skal prikkes godt ned i dejen, så de ikke falder ud under bagningen. Find flere forme lige her: Lucia, en festdag for lyset
Lad brødene efterhæve i 30 minutter.
Pensl brødene med sammenpisket æg og læg en rosin (evt. chokoladeknap) i sammenføjningerne på S-erne.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.