Koldhævede 5-korns boller

5korn

6 dl. vand

2 dl. femkornsblanding

1 spsk. havsalt

 

1 spsk. tørgær

1 æg

1 dl. flydende margarine

1 dl. grahamsmel

1 dl. havregryn

6-7 dl. hvedemel

korn

Vand, salt og 5-kornsblanding bandes i en skål
Lad det stå at trække i 1 time

Tørgær røres ud i kornblandingen
Æg røres med, havregryn og grahamsmel tilsættes og blandes godt
Margarine røres med
Hvedemel tilsættes lidt ad gangen

Stil skålen med dejen på køl natten over

Skålen tages ud ca. 1 time i forvejen

Form bollerne med en ske, fugt vand på hænder og gør skeen våd.
Form som når du laver frikadeller
Undgå så vidt muligt at arbejde for meget med dejen, da den skal bevare sine luftbobler, når de bliver bagt.

Drys bollerne med chiafrø og solsikkekerne, eller de kerner du har lyst til...

Bag de koldhævede boller ved 200 grader i ca. 20-22 min.

Leave a Reply