Efterårsboller

 

1 dl. kogende vand
1 dl. mælk
1 ½ dl. creme fraiche
1 dl. 5 korns blanding
25 g. gær         
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
25 g. smeltet smør
1 dl. hvedemel
6 dl. speltmel
Kogende vand blandes med 5 korns blandingen, mælk og creme fraiche tilsættes.
Lad det stå og trække i 1 time, så kornene blødes op.
Gær, salt, sukker og kardemomme røres i,
æg tilsættes og til sidst det smeltede smør.
Hvedemel røres i og herefter røres/æltes speltmelet stille og roligt i,
til den rette konsistens opnås.
Lad dejen hæve under et rent klæde i ca. 1 time
Slå dejen ned og form ca. 12 boller, lad bollerne hæve ca. 30 min.
Bollerne pensles og bages ved 200 grader i ca. 18 min.

 

Prøv at lav din egen efterårsmarmelade til bollerne...
Efterårsmarmelade med sortebær og gurkemejerod

 

Leave a Reply