Æbleboller

4 æbler
4 dl. mælk, gerne kærnemælk
50  g. gær
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. honning
2 spsk. olie
2 tsk. kanel
2 dl. grahamsmel
10-12 dl. hvedemel

Skyl æblerne og riv dem groft

Varm mælken op i en gryde, til det er lunkent

Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri

Slå æg ud i et glas, pisk det let med en gaffel og tilsæt det skålen - gem lidt til pensling

Kom sukker, salt, olie, kanel og revet æble i skålen, og rør rundt

Rør grahamsmelet med

Kom  hvedemelet i skålen, lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen

Ælt dejen godt igennem

Del dejen til 18 æbleboller, form dem og sæt dem på to bageplader med bagepapir

Læg et rent og opvredet med vand, viskestykke hen over æblebollerne

Lad bollerne hæve i 45 minutter, - gerne til de har fået dobbelt størrelse

Pensl æblebollerne med resten af det sammenpiskede æg

Æblebollerne bages ca. 15-18 min. på 200 grader

Æblebollerne afkøle af på en bagerist