Humus

humus

 

 

Humus

 

3 dl. kikærter

2 fed hvidløg

8 sorte oliven

3 spsk. citronsaft

2 spsk. olivenolie

½ dl. vand

1 dl. creme fraiche

3 tsk. paprika

Salt

Et drys cayennepeber

Kikærter udblødes natten over, og skylles grundigt.

Koges i saltet vand i 40 min.

Kikærter og de øvrige ingredienser blendes sammen

Smag til med citron og salt og stil på køl

 

hjerte1Eftertanke hjerte1

Denne skønne opskrift har jeg nu brugt i 12 år, 
lige siden min gode veninde Katrine introducerede mig for humus første gang.
Hun serverede en super lækker middag med feta/krydderurte fyldt kalkunbryst,
et nybagt brød, salat - og selvfølgelig masser af humus.

Der findes helt sikkert mange smart-moderne udgaver af humus,
men den her, vil altid forblive den her, hjemme hos mig...

Vi lavede humus rigtig mange gange sammen,
- jeg var helt solgt til både godt selskab og smag!

I min gamle håndskrevne kogebog står opskriften stadig
som dengang vi skrev den ind, for 12 år siden, 
"Katrines humus"

Når jeg laver  humus, er det resten der er tilbehør!

I dag mindes, og savner jeg alle de skønne timer Katrine og jeg
havde sammen i Valby/Vesterbro/Brønshøj.

hjerte1 Pas godt på hinanden! hjerte1

 

Skriv et svar