Dhal med granatæble

200 g kikærter, gennemblødt i vand natten over

100 g  Linser (chana dhal), gennemblødt i vand natten over

2 spsk. olivenolie
2 løg, groft hakket
3cm frisk ingefær, fint revet
1½ tsk spidskommen
1 kanelstang
1 drys kardemomme
2 fed hvidløg
1 lille grøn chili, finhakket
1 tsk salt
Kerner fra 1 granatæble
1 tsk grammasala
1 håndfuld koriander, finhakket

Dræn kikærterne, som har stået i blød natten over 
Læg dem i en kasserolle. Dæk med vand og kog. Reducer varmen og lad dem simre i 45 minutter, eller indtil de er møre.
Dræn og sæt til side.

Opvarm olien i en sauter gryde over medium varme. Når det er varmt, tilsæt løgene og svits i et par minutter med lidt salt, indtil de begynder at blødgøre.
Tilsæt ingefær, krydderier, chili og salt.

Linser tilsættes med 400 ml vand.
Koges i 35-40 minutter, eller til de er møre.
Tilsæt lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.

Rør grammasala og kikærter i, varme igennem og juster krydderierne.

Tages af varmen og serveres i en skål med frisk hakket koriander og granatæblekerner

Skriv et svar