Citronkaviar

1 dl. friskpresset citronsaft
Svarer til ca. 2 citroner

½-1 tsk sukker

4 blade husblas

3 dl. neutral olie

1 engangssprøjte

Hæld olien i en beholder og sæt den på frost i et par timer

Læg husblas i blød i kold vand, ca 10 min.

Pres citronerne for saft og hæld saften i en lille kasserolle

Opvarm citronsaften, tilsæt sukker

Tag husblas op ad væsken og klem lidt vand fra

Rør husblas ud i den varme citronsaft

Citronsaften skal nu køle ned, til alm temperatur

Citronsaften trækkes op i en sprøjte

Olien tages fra frost og citronsaften dyppes ud i den iskolde olie
Sørg for ikke at sprøjte ud ovenpå hinanden, så risikerer du de sætter sig sammen,
find et nyt sted til hvert dryp

Sæt beholderen på frost igen, 5-10 min.

Fisk perlerne op med en gaffel og læg dem i en lille tætsluttet beholder,
som sættes på køl.
Olien "smelter af" perlerne når de tør op
Olien beskytter citronperlerne på køl

Kan fint laves nogle dage før brug

6 kommentarer

  1. Ida
    Ida / 4-14-2019 / ·

    Hvad bruger du dem til?

  2. Tina Hansen
    Tina Hansen / 9-15-2019 / ·

    Det ser flot ud. Hvor længe kan de holde på køl?
    Kan man evt fryse resten hvis der er for mange

Skriv et svar