Citronkaviar

1 dl. friskpresset citronsaft
Svarer til ca. 2 citroner

½-1 tsk sukker

4 blade husblas

3 dl. neutral olie

1 engangssprøjte

Hæld olien i en beholder og sæt den på frost i et par timer

Læg husblas i blød i kold vand, ca 10 min.

Pres citronerne for saft og hæld saften i en lille kasserolle

Opvarm citronsaften, tilsæt sukker

Tag husblas op ad væsken og klem lidt vand fra

Rør husblas ud i den varme citronsaft

Citronsaften skal nu køle ned, til alm temperatur

Citronsaften trækkes op i en sprøjte

Olien tages fra frost og citronsaften dyppes ud i den iskolde olie
Sørg for ikke at sprøjte ud ovenpå hinanden, så risikerer du de sætter sig sammen,
find et nyt sted til hvert dryp

Sæt beholderen på frost igen, 5-10 min.

Fisk perlerne op med en gaffel og læg dem i en lille tætsluttet beholder,
som sættes på køl.
Olien "smelter af" perlerne når de tør op
Olien beskytter citronperlerne på køl

Kan fint laves nogle dage før brug

6 kommentarer til “Citronkaviar”

Hej Ida Jeg bruger dem som pynt, gerne på forretter, som fx min spinatroulade med laks… Men også i GT-drinks Kh. Trine

Svar

Jeg ville tilføje mere sukker til en dessert, da de er syrlige 🙂 Du kan også skifte citronen ud med en anden smag, fx hindbær, jordbær eller måske basilikum 🙂 Kh. Trine

Svar

Mange tak Tina ❤️ De kan holde på køl et par dage, og så begynder de at “smelte”/flyde lidt ud.
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så jeg ved ikke om de vil skille sig let ad ved optøningen, men det er da et forsøg værd…

Svar

Skriv et svar