Rødkål – luksusudgave

1 rødkålshoved

100 g smør

50 rørsukker

½ flaske rødvin

½ dl. eddike

2,5 dl. rød balsamico

½ glas ribsgele

Friskkværnet peber

Salt

4 spsk. honning

4 laurbærblade

1 snittet løg

1 skrællet æble i små tern

2 grene frisk timian

Et stykke kanel

 

Snit kålen fint og svits den i smørret og sukkeret, ca. 5 min. 

Kom alle de andre ingredienser i gryden og rør godt rundt.

Lad kålen simre til den er mør ca. 1 ½-2 timer.

Tag laurbærblade, timian og kanelstang fra og smag til med salt og evt mere honning.

Rødkålen kan med fordel "rundes af" med en smule andefedt.
Det gør den fin og blank.

 

Serveres lun

 

Opbevares på køl, op til 30 dage

 

 

Skriv et svar