Fiskesuppe

 

 

 

2 løg

2 hvidløg

1 fennikel

2 porrer

20 g smør

2,5 dl tør hvidvin

4 dl fiskebouillon

Persille

4 stk laurbærblade

2,5 dl fløde

Salt, peber

600 g rå stykker af torsk

Evt. mere hvidvin til tilsmagning.

Drys fisken med en smule salt, og lad den stå i køleskabet i ½ times tid.

Skær løg , hvidlød og fennikel i grove stykker, og svits grøntsagerne i en gryde i smørret til de er bløde, 4-5 min.

Tilsæt hvidvinen, og lad halvdelen koge væk.

Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. 

Blend suppen cremet og blød.

Fløde tilsættes og suppen koges op igen.

Tilsæt torsk, og lad det koge med (suppen skal ikke bulderkoge, bare lige boble) ca. 3 min.

Smag til med salt, peber og evt. lidt mere hvidvin og fløde.

Drys med persille.

 

One Thought to “Fiskesuppe”

  1. Peter

    Super suppe, det er ellers ikke mit lod med suppe.
    Denne er dog til mænd og mættede

    Husk at bruge frisk fisk, helst noget i selv fanger og aldrig fra Østersøen eller opdræt !!!
    Selvfanget fisk er nu en gang bedst

Skriv et svar til Peter Annuller svar