Fiskesuppe

 

 

 

2 løg

2 hvidløg

1 fennikel

2 porrer

20 g smør

2,5 dl tør hvidvin

4 dl fiskebouillon

Persille

4 stk laurbærblade

2,5 dl fløde

Salt, peber

600 g rå stykker af torsk

Evt. mere hvidvin til tilsmagning.

Drys fisken med en smule salt, og lad den stå i køleskabet i ½ times tid.

Skær løg , hvidlød og fennikel i grove stykker, og svits grøntsagerne i en gryde i smørret til de er bløde, 4-5 min.

Tilsæt hvidvinen, og lad halvdelen koge væk.

Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. 

Blend suppen cremet og blød.

Fløde tilsættes og suppen koges op igen.

Tilsæt torsk, og lad det koge med (suppen skal ikke bulderkoge, bare lige boble) ca. 3 min.

Smag til med salt, peber og evt. lidt mere hvidvin og fløde.

Drys med persille.

 

1 kommentar

  1. Peter
    Peter / 10-24-2017 / ·

    Super suppe, det er ellers ikke mit lod med suppe.
    Denne er dog til mænd og mættede

    Husk at bruge frisk fisk, helst noget i selv fanger og aldrig fra Østersøen eller opdræt !!!
    Selvfanget fisk er nu en gang bedst

Skriv et svar