Smørstegt ørred med bønnefritter

2 ørreder

Smør

Salt og peber

Sauce

En spsk. smør

1 spsk. mel

1 bouillonterning

2 dl. vand

1 dl. mælk

1 spsk. dijonsennep

1 dl. friskhakket persille

Bønnefritter med parmesan

1 citron i både

 

Rens og fileter de 2 ørreder, så du får 4 stykker fisk

Dup dem tørre med køkkenrulle og krydr dem med salt.

Varm en god klat smør op på panden
Steg fiskene på skindsiden.
Lad stykkerne stege i 5-8 minutter, til skindet bliver sprødt.
Vend dem og steg i 1-2 minutter på kødsiden (gerne med en ekstra lille klat smør ved)
Krydr med salt og peber. 

Sauce

Smelt smørret i en gryde

Tilsæt mel og rør til en smørbolle

Tilsæt vand og bouillon
Pisk og lad saucen koge igennem til det tykner

Tilsæt mælk, sennep og persille

Kog saucen igennem

Server fisken med citron  og bønnefritter

Skriv et svar