Karry Kål

Til 4 personer (4 liters gryde)

Almindelige hvidkål er dobbelt størrelse af øko hvidkål, så hvis du bruger et almindeligt, så køb 1 kilo hakket oksekød
1 øko hvidkål
4 store gulerødder
4 hakket løg
4 fed hvidløg
600 g. hakket oksekød
En god klat smør
2 spsk. karry
2 tsk. koriander
1 laurbærblad
Et drys Cayennepeber
Godt med havsalt

Hvidkål og gulerødder rives i foodprocessoren
Løg hakkes groft
Smør smeltes i en stor støbejernsgryde, karry brændes af heri og løg tilsættes, dette sammen med presset hvidløg og salt, lad det svitse et par minutter.
Oksekød tilsættes og brunes af med stødt koriander.
Tilsæt laurbærbladet
Revne gulerødder blandes i
Revet hvidkål tilsættes, måske af et par omgange, alt efter størrelsen på din gryde... len "falder sammen" efterhånden...
Tilsæt godt med salt og lad det stå og simre en god times tid, rør et par gange undervejs...
Serveres evt med et klat god fed cremefraiche og lidt groft nybagt rugbrød

 

Skriv et svar