Braiseret svineskank (Sweinhaxe)

 

3-4 svineskanker

2 fed hvidløg

1-2 store løg

2 gulerødder

2 persillerødder

Laurbærblade

En kvast frisk rosmarin

1 rød chili

1 mørk øl

Salt og peber

Tilbehør: Knoldsellerimos (eller kartoffelmos)

Snit skankene i sværen uden at skære ind i kødet

Gnid skankene godt med havsalt

Smelt smør i en stegegryde

Brun skankene på alle sider og læg dem til side

Hak skalotteløgene, hvidløg gulerødder, persillerod groft og læg dem i gryden.

Læg også en kvast frisk rosmarin, en rød chili og et par laurbærblade i gryden

Skankene lægges tilbage i gryden. Hæld øl ved.

Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 160°  i ca. 2 ½ t.

 

Forbered knoldselleri, - skræl og hak i mindre stykker

 

Tag skankene op og tag "det grønne" fra og si saucen fra

Skankerne sættes tilbage i ovnen på 200 grader 20-30 min.

 

Imens koges knoldselleri og saucen koges ind til den begynder at tykne

 

Sauce smages til med salt og peber
Tages af varmen og pisk en kold klar smør i lige før servering

 

Knoldselleri moses til sidst groft med gulerod og persillerod fra gryden
Smages til med salt og røres evt med en god klat smør

Skriv et svar