Toblerone cheesecake med saltet dulce de leche

Bund:

200 g. digestive

90 g. smeltet smør

 

Cheesecake:

300 g. philadelphia 

2,5 dl. fløde

200 g. toblerone 

 

Dulce de leche:

1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g.)

Et nip maldon flage salt

 

Pynt:

50-100 g. toblerone 

50-100 g. hakkede mandler

Dulce de leche:

Sørg for at tage papiret af dåsen, ellers får du et større rengøringsarbejde med gryden om nogle timer...

Sæt dåsen i en gryde med vand, vandet skal dække dåsen

Koges i 3,5 time

Herefter skal dåsen køle af

 

Bund:

Smelt smører ved svag varme

Knus kiksene i en plastikpose og med fx. en kødhammer

Rør kiks og smeltet smør sammen og hæld det i bunden på din springform, 22 cm. 

Sæt bunden på køl, mens du laver cheesecakemassen

 

Cheesecake:

Smelt chokoladen over et vandbad

Rør friskosten ud i en skål, du må ikke røre for meget, blot så du lige for løsnet osten op

Pisk fløde til let flødeskum

Den smeltede letafkølte chokolade røres ud i friskosten, herefter vendes flødeskummet forsigtig ind i friskostmassen.

Tag springformen ud af køleskabet og fordel cheesecakemassen ovenpå kiksebunden. Brug gerne lidt tid på at smøre det flot og ensartet ud.

Sæt nu på køl igen, til din dulce de leche er klar

 

Fordel den afkølede karamel ovenpå cheesecaken

Knus saltflagerne mellem to fingre og drys let udover karamellen

Pynt kagen med finthakkede mandler og toblerone, eller det du lige har lyst til...

One Thought to “Toblerone cheesecake med saltet dulce de leche”

  1. Ella Kellberg

    Uhmmm

Skriv et svar