Sommerkage med marcipan, lime, abrikos og hyld

Makron/marcipanbund:

2 æg

50 g. rørsukker

50 g. knuste makroner

50 g. smeltet smør

50 g. hvedemel

25 g. kartoffelmel

1 tsk. mandelessens

Hvid chokolade m. lime creme:

2 blade husblas
5 dl. piskefløde
160 g. hvid chokolade
Fintrevet skal af 2 lime

Abikos/hyld-top:

1 bakke friske abrikoser

2 dl. hyldeblomstsaft (opskrift)

4 blade husblas

Start med at lave din creme dagen før servering om morgenen...

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 minutter.

Hak den hvide chokolade groft.

Opvarm piskefløden i en kasserolle til den næsten når kogepunktet.

Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt herefter den varme piskefløde, og den udblødte husblas.

Rør indtil chokoladen er helt smeltet med fløden

Tilsæt herefter fintrevet limeskal.

Sæt skålen på køl i minimum 6 timer

Pisk cremen op til en creme konsistens ( - det kan godt tage lidt tid!)

 

Sidst på dagen før serveringen laves bunden

Æg piskes med sukker, groft knuste makroner tilsættes, det tørre sigtes og vendes i og det smeltede smør samler blandingen.

Dejen hældes i en springform og bages ved 175 grader i ca. 25 min.

Bunden køler af, og herefter pisker du din creme op og lægger den ovenpå bunden, sætter det i køleskabet til dagen efter.

Om morgenen på selve dagen laver du kagens top,

Husblas lægges i blød i 15 min.

Juice de friske aprikoser og tilsæt hyldeblomstsaften 

Knu vandet fra husblasen og smelt over et vandbad, rør den smeltede husblas i saften, og hæld den på kagen.

Kagen kommer tilbage på køl, og kan serveres nogle timer efter, når toppen har sat sig

 

Skriv et svar