Kanelsneglskage

Denne lækre, bløde og snaskede kanelsneglskage har min yngste søn mikset og bagt
Han har i tre sæsoner gået til fritidsundervisning i faget "bagning",
hos de sødeste bage-piger Inger og Pia!

Grundopskriften har han fra dem, som alm. kanelsnegle,
han tilføjet på smagen og reduceret på smør og sukker
- og bagt den til den kage for at holde på remoncen - det holder!


God bagelyst

Dej:
75 g. smør
2 dl. mælk
35 g. gær
1 æg
½ tsk. salt
½ dl. sukker
½ tsk. kardemomme
425 g. hvedemel

Remonce:
100 g. smør
100 g. sukker
2 spsk. kanel

1 sammenpisket æg til pensling

Dej:
Smør smeltes i en lille gryde, sluk varmen og tilsæt mælk
Gæren røres ud i mælkeblandingen
De øvrige ingredienser tilsættes, til sidst melet, som tilsættes lidt efter lidt...

Dejen æltes godt igennem og sættes til side til hævning, ca. 1 time.

Remonce:
Smør, sukker og kanel røres sammen

Montering:
Dejen rulles ud til ca. 30 x 50 cm.
Remoncen smørres ud på dejen
Rul dejen med fyld sammen på langs (som en roulade)
Skær rullen ud i 12 skiver
Læg sneglene tæt i en smurt form, med snitfladen opad (form, ca. 20 x 30 cm.)

Kagen efterhæver i 1 time

Kagen pensles med æg

Bages ved 185 g. i ca. 18-20 min.

Kanelsneglkagen afkøles og pyntes med hvid glasur

Skriv et svar