Finske kanelsnegle (Korvapuusti)

Dejen:

2,5 dl. mælk

1 æg

80 g. sukker

1 tsk. kardemomme

1 nip salt

25 g. gær

500 g. hvedemel

100 g. stuetempereret smør

 

Fyldet:

50 g. stuetempereret smør

40 g. sukker

1-2 spsk. kanel

 

Pensling:

1 sammenpisket æg

1 tsk. mælk

 

Pynt:

Perlesukker

 

Varm mælken op til den bliver lillefingervarm, rør gæren ud heri

Pisk æg sammen med en gaffel i en skål.

Tilsæt sukker, kardemomme og den lune mælk.

Hæld det meste af melet i og ælt dejen godt, gerne med en håndmikser 

 Tilsæt til sidst smør i små klatter mens du fortsætter med at ælte dejen, arbejd smørret ind i dejen.

Strøg resten af melet ovenpå dejen og lad den hæve et lunt sted i 1 time

 

Imens dejen hviler laves remoncen/fyldet af blødt smør, sukker og kanel, som blandes godt sammen

 

Del dejen i to og rul den ene klump dej ud til en firkant, ca. 30 x 30 cm., hvor halvdelen af remoncen smøres på.
Gentag processen med den anden klump dej.

Rul dejen stramt sammen til en lang pølse og skær rullen i skiver på skrå, så du får trekantformede skive

Trekant skivene skal du lade stå oprejst (de lægges altså ikke ned på siden om du gør med almindelige kanelsnegle)

Brug nu bagsiden af en kniv, læg den midt på toppen og pres forsigtigt ned, så den deles halvvejs ned igennem

Sætsneglene på bagepapirbeklædt bageplade, og lad dem efterhæve i 20 min.

Pensle med æg som er let pisket sammen med lidt mælk og dry, med rund hånd, perlesukker over dem

Sættes midt i ovnen ved 225°C i ca. 10-15 min, eller til de har fået gylden farve

 

Serveres lune og med en god kop kaffe

 

Skriv et svar