Chokolade-appelsin kage

 

 

Sirup:
Saft og skal af 2 øko appelsiner
Saft og skal af 1 øko lime
100 g. Kokossukker
 
 Kage:
100 g. smør
100 g. god mørk chokolade
4 æg
2 dl. kokossukker
1 tsk. vanilie
Saft af en øko appelsin
½ dl. kokosfibre
½ dl. mandelmel
1 tsk. bagepulver
 
Pynt: 
En håndfuld afskallede halve mandler

Sirup:
Appelsin-, limesaft og skal blandes med 100 g. kokossukker i en lille kasserolle. Blandingen koges stille og roligt ind til en sirup (den må ikke blive for tryk).
Hvis du starter med dette, vil den cirka være færdig, når kagen kommer ud af ovnen.
 
Kage:
Smelt smør og tag det af varmen.
Tilsæt chokoladen, og lad den smelte i det varme smør.
Pisk æg, sukker og vanilje.
Rør appelsinsaft, chokoladesmør og mel i.
Hæld dejen i en smurt springform (brug gerne kokosolie til at smøring)
 
Kagen bages færdig v. 175 grader i ca. 30 minutter.
 
Pynt:
Når kagen er helt kold prikkes den med en gaffel, og den kolde sirup smørres på kagen.
Pyntes med halve mandel.

 

3 kommentarer

  1. Mai-Britt
    Mai-Britt / 12-7-2016 / ·

    Hvad er ‘Kokossukker’?

Skriv et svar