Chokolade-appelsin kage

 

 

Sirup:
Saft og skal af 2 øko appelsiner
Saft og skal af 1 øko lime
100 g. Kokossukker
 
 Kage:
100 g. smør
100 g. god mørk chokolade
4 æg
2 dl. kokossukker
1 tsk. vanilie
Saft af en øko appelsin
½ dl. kokosfibre
½ dl. mandelmel
1 tsk. bagepulver
 
Pynt: 
En håndfuld afskallede halve mandler

Sirup:
Appelsin-, limesaft og skal blandes med 100 g. kokossukker i en lille kasserolle. Blandingen koges stille og roligt ind til en sirup (den må ikke blive for tryk).
Hvis du starter med dette, vil den cirka være færdig, når kagen kommer ud af ovnen.
 
Kage:
Smelt smør og tag det af varmen.
Tilsæt chokoladen, og lad den smelte i det varme smør.
Pisk æg, sukker og vanilje.
Rør appelsinsaft, chokoladesmør og mel i.
Hæld dejen i en smurt springform (brug gerne kokosolie til at smøring)
 
Kagen bages færdig v. 175 grader i ca. 30 minutter.
 
Pynt:
Når kagen er helt kold prikkes den med en gaffel, og den kolde sirup smørres på kagen.
Pyntes med halve mandel.

 

3 tanker om “Chokolade-appelsin kage

  1. Hvad er ‘Kokossukker’?

    1. Hej Mai-Britt

      Kokossukker har – lidt ligesom honning – et glykæmisk indeks, der er noget lavere end almindeligt sukkers.
      Det vil sige, at dit blodsukker ikke bliver sendt helt så meget på himmelflugt, når du spiser kokossukker, som hvis du spiser almindeligt hvidt sukker.
      Kokossukker har lidt mineraler så det er ikke udelukkende tomme kalorier.

      Kokossukker smager lidt mere karamelliseret end almindeligt sukker, så hvis du har rørsukker, eller muscovadosukker, evt farin, så kan du også fint bruge det.

      Mvh. Trine

  2. Den ser rigtig fin ud i al sin enkelthed!

Skriv et svar