Cheesecake med lakrids, citron og hvid chokolade

Kiksebund

200 g. digistive el. bastogne 

75 g. smeltet smør

 

Cheesecakefyld

250 g. mascarpone

2 dl. fløde pisket til skum

75 g. flormelis

150 g. hvid chokolade

3 blade husblas

Saft af 2 citroner

 

Lakridsgelé

50 g. lakridssirup

50 g. vand

2 blade husblas

 

Pynt

1 øko citron i tynde skiver, tørret 

Bund:

Kiks blendes fint

Smør smeltes og røres i de blendede kiks

Kiks lægges og jævnes rundt i bunden af din form, og stilles på køl.

 

Cheesecreme:

Husblas udblødes i koldt vand

Rør mascarponen blød med flormelis

Chokoladen smeltes over vandbad

Husblas vrides let for vand og smeltes ned i den varme chokolade, citronsaft tilsættes og chokolademassen vendes i mascarponen

Pisk fløden til skum

Vend flødeskum og mascarponemassen sammen

Cheesecremen fordeles ovenpå kiksebunden, og sættes på køl, min. 4 timer.

 

Lakridsgelé

Husblas udblødes i koldt vand

Lakridssirup og vand blandes

Husblad smeltes over vandbad og røres i siruppen, som hæles ovenpå cheesecremen, stilles på køl til toppen har sat sig

 

Pynt

Skær en øko citron i tynde skiver, tør skiverne ved 100 grader, almindelig ovn, ca. 3 timer

Skriv et svar