Brunsviger muffins

15-20 stk

(afhænger af formene, - brug gerne nogen store)

Brød

50 g gær
2 dl lun mælk
1 spsk ymer
50 g sukker
1/2 tsk salt
100 gram blødt smør
1 æg
Ca 400 - 430 gram mel

Remonce
100 g blødt smør, deri blandes 150 gram farin

Lun mælken i en kasserolle og hæld den i en magretheskål
Rør gæren ud i den lune mælk, herefter røres æg og sukker med i skålen,  
derefter det bløde smør, salt og ymer.
Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
Æltes og hviler under klæde i 20 min.

Dejen deles og formes til små boller

Bollerne lægges i muffinsforme

Med meldrysset finger laves en forbytningen midt i dejen, sørg for at køre lidt rundt med fingren, så du får et stort hul til fyldet

Deri fyldes remoncen. Det er nemmest, hvis man kommer fyldet i en engangssprøjtepose og sprøjter dem ind i dejen

Efterhæver 30 min

Bbages ved 200 grader i ca. 15 min 

Pyntes med hvid glasur

4 Thoughts to “Brunsviger muffins”

  1. Sara

    Der mangler i opskriften Hvornår man putter ymer og salt i 🙂 det er altid rarest for os nybegynder i bagning 🙂

    1. Trineboepedersen

      Hej Sara, det er herned rettet til Tak

  2. Tina Munro

    Der står at smøret i remoncen skal lunes, mener du smeltes eller hvordan skal det forståes? Jeg har prøvet at smelte det, men så er det for tyndt til at putte i med sprøjtepose.

    1. Trine Pedersen

      Hej Tina, ja den står lidt uklart…
      Smørret skal kun lige blødgøres, så et kort øjeblik i mikroovnen – eller have stået på køkkenbordet, så den har en god stuetemperatur.
      Den må nemlig ikke smeltes, så er det ikke til at arbejde med…
      Kh. Trine

Skriv et svar