Vaniljekranse

1 vaniljestang
350 g. sukker
400 g. smør, (stuetemperatur)
2 æg
150 g. mandelmel (smuttede mandler, blendet til fint mel)
500 g. god hvedemel
Et nip salt

Tænd ovnen på 180°
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas vaniljekornene med lidt af sukkeret, så de fine vaniljekorn skilles ad.
Æg, vanilje, sukker og det tempererede smør piskes rigtig godt sammen, konsistensen skal være luftigt og hvidt.
Mandelmel, hvedemel og salt vendes i sukkermassen.
Del gerne dejen i mindre portioner, så er det nemmere at arbejde med...
Dejen hældes i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjtes ud i kranse, eller hjerter på bagepapir (diameter omkring 5 cm.)
Kagerne bages ved 180° til de er let gyldne, ca. 8-10 min.
Afkøles på en rist og opbevares i en tætsluttende dåse.

Skriv et svar