Store Bededags Hveder

50 g gær
4 dl lun sødmælk

75 g blødt smør
1½ sammenpisket æg
½ tsk havsalt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk rørsukker
625-650 g hvedemel

Pensling: ½ sammenpisket æg

Lun mælken, hæld den i en skål og udrør gæren heri.

Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker.

Smuldre smør ind i melet og det lidt efter lidt. Ælt dejen godt.

Lad den hæve tildækket i ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.

Form dejen til 15 boller og læg dem tæt sammen på en plade med bagepapir. (ca 100 g pr. hvede)

Lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Varm ovnen op til 190 grader varmluft, sæt en ildfast skål nederst i ovnen med kogende vand.

Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen til de er gyldne, ca. 16 - 18 min.

Lad bollerne køle lidt af, del dem og rist på grill i ovnen, eller på en brødrister.

Serveres med iskoldt smør...

Skriv et svar